DOMOV / Event / Izlet Srbija & Bosna 2023

Izlet Srbija & Bosna 2023

Dec
2

Priponka – Izlet Srbija & Bosna 2023

SŽPS OO Celje in SVSŽ – vabita v 2023

SRBIJA: ŠARGANSKA OSMICA – JEZERO PERUČAĆ – BAJINA BAŠTA – DRVENGRAD

BOSNA: JAHORINA – VIŠEGRAD – SPOMINSKI PARK SREBRENICA – SLANA JEZERA V TUZLI

PREDVIDEN TERMIN: sreda zvečer 24.5. – nedelja 28.5.2023

 

Šarganska osmica je ena najlepših železniških tras na svetu. Lokomotiva vleče do pet vagončkov skozi Mokro goro in se prebija čez ozke prehode, skalovite predele med Šarganom in Mokro goro. Vozi po trasi dolgi 15 km na kateri naredi neobičajno potovanje v obliki osmice.

 

1.dan: CELJE

Ob 22.30 zbor vseh udeležencev na STARI AVTOBUSNI POSTAJI V CELJU. Možen tudi vstop v naš avtobus na relaciji v smeri Šentjur, Šmarje, Rogatec. Prestop meje in nadaljevanje nočne vožnje v smeri Slavonskega Broda.

 

2.dan: SARAJEVO – PALE – JAHORINA – VIŠEGRAD – MOKRA GORA

V jutranjih urah vožnja skozi SARAJEVO do PAL in od tam na JAHORINO.  Postanek v tem olimpijskem smučarskem centru, kjer je pozimi vsaj pet mesecev do 3 metre snega in je prav zato največji smučarski center v BiH.

Nadaljevanje vožnje do VIŠEGRADA. Kosilo. Mesto med drugim ponuja znamenitosti: MOST NA DRINI – poznan po naslovu romana za katerega je IVO ANDRIČ dobil Nobelovo nagrado, HIŠO IVE ANDRIČA, kompleks »ANDRIČGRAD« ali »KAMENGRAD«, ki je nastalo v spomin nobelovcu Andriču. Znotraj kompleksa najdemo: Restavracije, knjižnico, gledališče, galerijo, kino, lekarno, pekarno, pošto…

Namestitev bo v hotelu v VIŠEGRADU (Bih) ali  na 25 km oddaljeni MOKRI GORI (Mečavnik). Večerja in nočitev.

 

  1. dan: DRVENGRAD – ŠARGANSKA OSMICA – BAJINA BAŠTA

Zajtrk. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje DRVENGRADA. Leseno vasico – Etno vas DRVENGRAD, so gradili po zamisli EMILA KUSTURICE za snemanje filma »Življenje je čudež«. Mestece ima vse kar najdemo v vseh mestih: mestna vrata, cerkev, knjižnico, galerijo, kino dvorano, slaščičarno, restavracijo in hotel. Kosilo.

Sledi vožnja z MUZEJSKO-TURISTIČNIM VLAKOM »NOSTALGIJA« PO PROGI, KI SE IMENUJE ŠARGANSKA OSMICA. Na naši poti bomo premagali 300 metrov nadmorske višine, se peljali skozi 22 tunelov, čez 5 mostov  in uživali v prekrasnem pogledu na okolico. Vmes bomo imeli eden daljši postanek na postaji JATARE in še nekaj krajših foto postankov na razglednih točkah… Vse skupaj traja približno 2 uri in 20 minut.

Vožnja v BAJINO BAŠTO ali na TARO, namestitev v hotelu. Zabava ob glasbi in večerja.

 

4.dan: MANASTIR RAČA – JEZERO PERUĆAC – DRINA

Po zajtrku v hotelu bomo se bomo odpeljali do bližnjega MANASTIRA RAČA.

Nato vožnja v smeri JEZA PERUĆAC, kjer je posledično nastalo JEZERO PERUĆAC. Vkrcali se bomo na turistično ladjo ter zapluli po tretjem največjem in najlepšem kanjonu reke Drine. Na ladji nam bodo postregli s kosilom, vmes pa se bomo zabavali ob glasbi.

Ob povratku v BAJINO BAŠTO bomo obiskali destilarno, kjer proizvajajo žganje BB KLEKOVAČO. Degustacija in možnost nakupa. (glede na vozni red turistične ladje, bo prilagojen vrstnega reda ogledov).

Večerja in nočitev.

 

5.dan: DONJI POTOČARI pri SREBRENICI – PANONSKA JEZERA TUZLA

Zajtrk. Odhod iz hotela in vožnja ob DRINI do BRATUNCA.  V bližini se ustavimo v  SPOMINSKEM PARKU v POTOČARIH pri SREBRENICI kjer je pokopanih preko 8000 žrtev padlih leta 1995.

Nadaljevanje vožnje v smeri TUZLE. Postanek v neposredni bližini centra mesta kjer so čudovita PANONSKA JEZERA. Kosilo.

Nadaljevanje vožnje proti mejnemu prehodu Svilaj in naprej proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v ponedeljek okrog 01.00 ure .

 

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, ogled Jahorine, Višegrada z mostom na Drini in Andrićgrada, Drvengrad, Bajina Bašta, spominski park v Potočarih, tri  večerje, štiri kosila, tri namestitve z zajtrkom v hotelih v dvoposteljnih sobah 1 x v Višegradu ali v Drvengrad – Mečavnik in 2 x v Bajini Bašti ali na bližnjem NP Tara, ogled Drvengrada, vožnjo s Šargansko osmico, plovbo z ladjo po JEZERU PERUČAĆ z glasbo in kosilom, obisk destilarne rakije z degustacijo, samostan Rača, zdravstveno zavarovanje Coris, vodenje in organizacija.

 

DOPLAČILA:

Enoposteljna soba cca 75 €/ 3 noči

 

V VEDNOST:

Prevoz je izračunan glede na ceno goriva na datum 15.11.2022. V primeru povišanja, bo potrebno dodatno obračunati (morda 10 € do 15 € )

 

DOKUMENTI :

·        OSEBNA IZKAZNICA ali POTNI LIST

 

 

CENA – za najmanj 40 oseb:

470€

 
PROGRAM:    
člani SŽPS OO Celje in SVSŽ: 440€  
Zavarovanje rizika odpovedi  35€, ki se plača ob prijavo s prvim obrokom.
PRIJAVE – najkasneje do 16.12.2023

Edvard Kostić 051 311 129

Prednost prijave imajo prijavljeni udeleženci iz leta 2020

PRVI OBROK 

SE PLAČA OB PRIJAVI!

Možno plačilo na 4 obroke!

Vsi ki ste bili prijavljeni na izlet za leto 2020 imate dobropis v višini 60€.

 

 

Top