DOMOV / UGODNOSTI

UGODNOSTI


UGODNOSTI SINDIKATA VZDRŽEVALCEV SLOVENSKIH ŽELEZNIC

Sindikat vzdrževalcev slovenskih železnic (v nadaljevanju SVSŽ) vam ponuja na podlagi članske izkaznice spodaj naštete ugodnosti.


POMOČI, KREDITIRANJE IN NEZGODNO ZAVAROVANJE

PRAVNO POMOČ

Člani brezplačno koristijo pravno pomoč v zvezi z delovnim razmerjem ter pokojninskim in invalidskim zavarovanjem.

SOCIALNO POMOČ

V primeru bolniške odsotnosti 3 ali več mesecev, se članom podeli denarna vsota po Pravilniku o dodeljevanju socialne pomoči.

DODELJEVANJE SREDSTEV IZ NAMENSKEGA SKLADA

Član ali članica SVSŽ lahko zaprosi za sredstva iz Namenskega sklada, če ima za to objektivne razloge, na podlagi predhodnega pogovora z predsednikom pripadajočega Območnega odbora.

Sredstva se lahko pridobijo do višine določene v Pravilniku o dodeljevanju sredstev iz namenskega sklada in so obročno vračljiva za dobo največ 10 mesecev.

Objektivni vzroki, zaradi katerih prosilec lahko zaprosi za sredstva iz Namenskega sklada so:

  • da je pri prosilcu oziroma njegovi družini nastala začasna socialna ogroženost (npr. zaradi daljše bolezni);
  • da ga je prizadela elementarna nesreča (npr.: plaz, udar strele, požar, poplava, žled, potres, kateri je poškodoval stanovanje ali stanovanjsko hišo ali druga nesreča, ki je imela za posledico večjo materialno škodo);
  • drugo.

KREDITIRANJE

Kredit od 3 do 36 mesecev lahko najamete preko Sindikata železniškega prometa Slovenije (SŽPS) pri Delavski Hranilnici.

Člani obeh sindikatov imajo pri najemanju kredita iste pogoje!

KOLEKTIVNO NEZGODNO ZAVAROVANJE

Član ali članica SVSŽ se lahko vključi v kolektivno nezgodno zavarovanje, katerega imamo sklenjenega pri zavarovalnici SAVA. 

OBDAROVANJE ČLANSTVA IN NJIHOVIH OTROK

8. MAREC – DAN ŽENA

Vsako leto sindikat SVSŽ in SŽPS in organizirata pogostitev članic v znanem gostišču širom po Sloveniji.

NOVOLETNA OBDARITEV ČLANOV SVSŽ

Predstavniki sindikata se vsem članom zahvalijo za njihovo zaupanje z povabilom na kosilo. Ob tem se člane obdari z praktičnim darilom, otroci članov, kateri so stari do 10 let, pa dobijo »Božičkovo darilo«.

POČITNIŠKE KAPACITETE IN KARTE ZA KOPANJE IN SAVNO

KORIŠČENJE APARTMAJA V ZREČAH

Apartma za 4 osebe se nahaja cca 50m od vhoda v Terme Zreče in je opremljen po standardih visoke kategorije (WC s tušem, kuhinja in jedilnica, spalnica, kabelska TV ter klima). K apartmaju spada tudi kolesarnica in klet. V ceno koriščenja apartmaja so vštete dve prenosni vstopnici za termalne bazene v Termah Zreče in dve prenosni vstopnici za Savna vas, katere veljajo za savno kakor tudi za bazen. 

POČITNIŠKE KAPACITETE SINDIKATA ŽELEZNIŠKEGA PROMETA SLOVENIJE

Član ali članica SVSŽ lahko pod istimi pogoji kot člani sindikata SŽPS letujejo v počitniški hišici v Moravskih toplicah in Atomskih toplicah. Počitniški hišici sta opremljeni z vso potrebno opremo, razen s posteljnino in brisačami ter čistilnimi in pralnimi sredstvi, kar morajo uporabniki hišice prinesti s seboj. Uporabniki imajo možnost kuhanja.

UGODEN NAKUP KOPALNIH KART IN KART ZA SAVNO ZA TERME ZREČE

Član ali članica SVSŽ lahko po ugodni ceni pri blagajniku sindikata nabavi karte za kopanje v termalnih bazenih Term Zreče in karte za vstop v Savna vas, katere veljajo tudi za kopanje.

INTERESNE DEJAVNOSTI SINDIKATA

PLANINSKI IZLETI

Vsaj enkrat letno se v sodelovanju s Sindikatom železniškega prometa Slovenije organizira planinski izlet po manj zahtevnih planinski poteh.

SMUČARSKI IZLETI

Za vse ljubitelje smučanja organiziramo v sodelovanju s Sindikatom železniškega prometa Slovenije enkrat letno cenovno ugodno smuko na smučiščih v Avstriji.

ŠPORTNO – DRUŽABNO SREČANJE

Športno-družabno srečanje se organizira vsako leto v drugem kraju po Sloveniji za vse članice in člane sindikata. Poleg športnih iger in družabnega srečanja si tisti dan ogledamo tudi kakšno lokalno znamenitost gostujočega kraja (muzej, vinsko klet, podzemne jame …).

KOLESARSKI IZLETI

Glede na to, da je med našimi člani mnogo ljubiteljev kolesarjenja se vsako leto organizira zdaj že tradicionalni kolesarski izlet. Kolesarski izlet vključuje ogled kakšne znamenitosti ob poti in zaključek z kosilom.

ŽELEZNIŠKA RIBIŠKA LIGA ZDRUŽENJA

Član ali članica SVSŽ, ljubitelj-ica ribolova, se lahko pridruži Železniški ribiški ligi druženja, katera vsako leto organizira 8 tekem na različnih ribnikih po Sloveniji. Poleg tega se vsako leto kupijo dve ribiški karti ujemi-spusti za prosto ribarjenje na izbranem ribniku. Na koncu vsake ribiške sezone se podelijo pokali za prve tri tekmovalce, poleg tega pa dobijo prvi trije tekmovalci še praktične nagrade kot so npr. ribiški stol, ribiška palica in tedenski apartma v počitniških kapacitetah sindikata SVSŽ in SŽPS.

POPUSTI IN UGODNOSTI NAŠIH SPONZORJEV

TERME SNOVIK

Terme Snovik se nahajajo 30 km od Ljubljane. Poznane so po neokrnjenem okolju s prečudovitimi gozdovi, preko 1000m2 vodnih površin v notranjih in zunanjih bazenih ter visoko kakovostno termalno vodo za kopanje in pitje.

Član ali članica SVSŽ lahko koristi:

  • 20% popust na vse redne karte za kopanje,
  • 10% popust na redne cene nastanitve za člane sindikata in njihove ožje družine (partner in otroci),
  • možnost nakupa darilnih vstopnic za kopanje in wellnes ter nakupa darilnih bonov.

KOZMETIKA EVANA

Kozmetika Evana iz Ptuja nudi popust na vse svoje naravne kozmetične izdelke. Član ali članica koristi popust s predložitvijo članske izkaznice.

Top